Trka vijeka: Michael Phelps protiv bijele ajkule

Novi poduhvat američkog plivača

Trka vijeka: Michael Phelps protiv bijele ajkule

D. Vejo

Penzionerski dani očito su i više nego monotoni za najtrofejnijeg olimpijca svih vremena plivača, Michaela Phelpsa, pa je s toga odlučio da ode korak dalje i pred sebe postavi novi izazov.

Ideja koja se vrti po glavi Amerikanca i više je nego bizarna.

Naime, on je odlučio da pomjeri granice pa tako umjesto da se u bazenu nađe sa plivačem, za protivnika je izabrao ni manje ni više nego veliku bijelu ajkulu.

Najveći morski predator protiv tzv. "baltimorskog metka", zvuči veoma zastrašujuće. 

Trka bi kako je najavljeno, trebala da bude zakazana za 23. jul, a biće emitovana pod pokroviteljstvom naučnog kanala "Discovery", što bi bio događaj vijeka.

Još uvije nije poznato da li će Phelps i ajkula biti u bazenu, ili otvorenom moru, kao ni ruta koju bi trebali da isplivaju.

U svakom slučaju, čovjeka koji u svojim vitrinama ima 23 olimpijske medalje, očekuje trka života.

Da li to Phelps sprema nastavak kultnog serijala "Ralje" u svojoj režiji, ostaje da vidimo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije