Trump dominira, O'Sullivan protiv Higginsa u polufinalu

Masters u Šangaju

Trump dominira, O'Sullivan protiv Higginsa u polufinalu

Masters u Šangaju polako se približava kraju, a nakon današnjih četvrtfinalnih mečeva poznati su svi učesnici polufinala ovog snažnog snooker turnira.

Ronnie O'Sullivan se bez većih poteškoća obračunao sa Markom Williamskom kojeg je savladao rezultatom 5:1 i tako zakazao duel sa Johnom Higginsom, koji je identičnim rezultatom bio bolji od Martina Goulda.

Upravo će O'Sullivan i Higgins činiti prvi polufinalni par Mastersa u Šangaju, a njihov duel trebao bi biti prava poslastica za ljubitelje snookera.

Mjesto u polufinalu ima i senzacija turnira Jack Lisowski, koji je u četvrtfinalnom okršaju sa Kurtom Maflinom bio bolji sa 5:3. 

Lisowski će tamo ipak biti u ulozi velikog autsajdera, s obzirom da će se sastati sa Juddom Trumpom. Treći igrač svijeta je u velikom stilu savladao Lucu Brecela sa 5:0 i tako pokazao da je u velikoj formi, jer fascinira podatak da do polufinala nije izgubio niti jedan frame.

Trump je u prvom kolu savladao Burdena, zatim Woollastona, Maguirea i na kraju Brecela sa maksimalnih 5:0 i isprofilisao se u najvećeg kandidat za osvajanje naslova u Kini.

Polufinalni dueli Mastersa u Šangaju zakazani su za petak 17. novembra i igrat će se na šest dobijenih frameova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi