Trump ekspresno do polufinala, može li ga neko zaustaviti?

Ding osvojio samo četiri framea

Trump ekspresno do polufinala, može li ga neko zaustaviti?

A. Beganović

Fenomenalni Judd Trump plasirao se u polufinale Svjetskog prvenstva koje se igra u Shefielldu u Crucible Thetaru. Trump je u četvrtfinalu igrao protiv Ding Junhuia i bez većih problema je slavio rezultatom 13:4.

Sjajnu partiju pružio je Trump i s obzirom na prikazano u dosadašnjem dijelu Svjetakog prvenstva najveći favorit je za osvajanje titule.

U meču sa Dingom niti u jednom trenutku Trumpova pobjeda nije dolazila pod znak pitanja, a u 13 osvojenih frameova napravio je četiri trocifrena breaka.

U meču Anthonyja McGilla i Shauna Murphyja odigrane su dvije sesije, a prednost ima iskusniji Murphy (9:7). Stuart Bingham je nakon prve sesije u prednosti nad Ronniejem O'Sullivanom (5:3), dok drugu sesiju svog meča igraju Barry Hawkins i Neil Robertson, a prednost ima Hawkins (7:4).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.