Trump se nije dobro proveo

Želio iskoristiti Bolta u političke svrhe

Trump se nije dobro proveo

Predsjednik SAD Donald Trump pokušao je zloupotrijebiti jamačanskog atletičara Usaina Bolta kako bi kritizirao igrače NFL-a koji prosvjedovali u utorak navečer za vrijeme intoniranja nacionalne himne.

Ali nije dobro prošao.

Trump je tweetovao pet godina star videozapis isječka Boltovog intervju uživo, tokom Ljetnih olimpijskih igara u Londonu, u kojem je rekao da bi mogao stajati na američku himnu.

"Čak je i Usain Bolt iz Jamajke, jedan od najvećih trkača i sportaša svih vremena, pokazao respekt za našu nacionalnu himnu", napisao je Trump.

Predsjednik je zgrozio mnoge na skupu u Alabami, u Huntsvilleu, verbalnim napadom na bivšeg igrača San Francisco 49ersa Colina Kaepernicka i druge NFL igrače koji su tokom intoniranja nacionalne himne klečali na koljenima u znak protesta protiv policijske brutalnosti i rasne netrpeljivosti.

Bolt nije komentirao Trumpov tweet, no Tim Jamajka, forum za ljubitelje olimpijskih sportova na karipskom otoku, odmah je stao u odbranu Bolta, poručivši Trumpu da ne koristi svjetskog rekordera na 100 metara "u njegovim političkim igrama".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi