Trump u finalu Players Championshipa

U polufinalu bolji od Cartera

Trump u finalu Players Championshipa

A. Beganović

Judd Trump izborio je nastup u finalu Palyers Championshipa, rangirajućeg snooker turnira koji se igra u Velsu za nagradni fond od 350.000 funti.

U prvom polufinalnom meču Trump je savladao Allistera Cartera rezultatom 6:4 po frameovima. Carter je bolje otvorio meč, poveo je 1:0, no Trump osvaja naredna dba framea za vodstvo 2:1.

Malo zatim Trump je imao i dva framea prednosti (4:2), no Carter se nije predavao i uspio je izjednačiti (4:4). Međutim, u samom finišu meča Trump je bio bolji i zasluženo je slavio pobjedu rezultatom 6:4.

Osim ovog meča danas je odigran i posljednji četvrtfinalni duel u kojem je Ding Junhui savladao Anthonyja Hamiltona rezultatom 5:2, a Kinez će u polufinalu igrati protiv Marca Fua koji je u četvrtfinalu nadigrao najboljeg svjetskog igrača Marka Selbyja (5:2).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije