Trump u veličanstvenom finalu savladao O'Sullivana

Pobjednik odlučen u posljednjem frameu

Trump u veličanstvenom finalu savladao O'Sullivana

A. Beganović

Judd Trump osvojio je Europen Masters koji se proteklih sedam dana igrao u Bukureštu i kući je otputovao bogatiji za 75.000 eura.

Fenomenalan meč u finalu Europen Mastersa koji se igrao za nagradni fond od 350.000 eura odigrali su Trump i Ronnie O'Sullivan.

Ronnie je nešto bolje otvorio meč i iako nije briljirao prvu sesiju je dobio rezultatom 5:3. Međutim, u drugu sesiju mnogo bolje je ušao Trump koji sa tri uzastopno osvojena framea rezultat preokreće u svoju korist (6:5).

Mogao je Trump i do četvrtog uzastopnog framea, no dobro priliku nije iskoristio što je znao kazniti O'Sullivan koji ulazi u seriju, te osvaja tri framea za vodstvo 8:6.

U tim u momentima činilo se da će Ronnie "raketa" upisati pobjedu ali Trump se nije predavao i uspio je osvojiti posljednja tri framea za pobjedu 9:8. Na kraju treba istaći da su na meču viđena tri trocifrena breaka i sva tri je napravio novi šampion Europen Mastersa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti