TSM ispao, Misfits ide u četvrtfinale
Foto: RiotGames/flickr

Worlds 2017.

TSM ispao, Misfits ide u četvrtfinale

S. Bošković

Debitant na League of Legends Svjetskom prvenstvu, ekipa Misfitis Gaming, se plasirala u četvrtfinale istog. 

Dan u grupi D je počeo mečom između Misfitsa i Flash Wolvesa, kojima su trebale sve pobjede danas kako bi imali šanse za prolaz dalje. No, evropska ekipa je došla do sigurne pobjede i omjera od 3:1. Nakon toga, Team WE je savladao već spomenute Flash Wolvese, TSM, te Misfits.

Team SoloMid u regularnom dijelu grupne faze je savladao evropskog viceprvaka, te se doveo u situaciju da odlučuje sam o sebi, no poraženi su od Flash Wolvesa, koji su došli do svoje prve i jedine pobjede u grupnoj fazi.  

Na kraju je došlo do tie - break meča između TSM-a i Misfitsa. 

Na iznenađenje svih, tim iz Sjeverne Amerike, je, unatoč tome što je najgora early game ekipe čitavog prvenstva, je izabrao upravo ranu timsku kompoziciju s Jaycom na topu. Naravno, ta taktika im se nije isplatila, te su poraženi i ostali bez četvrtfinala Svjetskog prvenstva kojem su se svi fanovi ovog tima, a i sami igrači najviše nadali. 

Evropa će ove godine imati dva predstavnika u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, jer se tamo nešto ranije plasirao Fnatic, dok je G2 ispao. S druge strane, čast NA LCS sutra će braniti ekipa Cloud9 koja se pred svoja posljednja tri meča u grupnoj fazi nalazi na drugom mjestu s omjerom od dvije pobjede i jednog poraza. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi