Tuča dvojice biciklista nakon prolaska kroz ciljnu ravninu

Kad biciklisti polude

Tuča dvojice biciklista nakon prolaska kroz ciljnu ravninu

Šesta etapa biciklističke utrke u Portugalu bila je itekako zanimljiva, ali biciklizam kao sport bio je u drugom planu, nakon što su se dvojica biciklista odlučila fizički obračunati. 

Španac Vicente Garcia de Mateos i Danac Asbjörn Kragh Andersen, koji su u masovnom sprintu zauzeli treće odnosno četvrto mjesto očito nisu bili zadovoljni postignutim rezultatima, pa su međusobni nesporazum odlučili riješiti šakama. 

Nakon što su prošli kroz ciljnu ravninu dvojica vozača odložila su svoje bicikle u stranu, te razmijenili nekoliko udaraca.

Za obojicu vozača ovaj tour je završen obzirom da su organizatori nakon ove tuče diskvalifikovali obojicu biciklista.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti