Tuka 11. na svijetu, veliki napredak Babića i Pezera

Tuka 11. na svijetu, veliki napredak Babića i Pezera

Dž. Mrakić

 Međunarodna asocijacija atletskih federacija, objavila je novu rang listu najboljih atletičara i atletičarki svijeta.

Odmah iza Amela Tuke, naš najperspektivniji atletičar, Mesud Pezer, osvajanjem drugog mjesta na mitingu Dijamantne lige u Stockholmu popeo se na 60. mjesto najboljih bacača kugle svijeta i tako ostvario napredak od 11 pozicija u odnosu na prošlosedmičnu listu.

Dušan Babić, naš atletičar koji se takmiči u utrkama na 800 i 1500 metara, ostvario je ogroman napredak na novoj IAAF rang listi. On se trenutno nalazi na 422. mjestu najboljih srednjoprugaša svijeta (800m), što predstavlja pomak od čak 114 mjesta. 

U disciplini 1500 m napredovao je za dvije pozicije i sada se nalazi na 226. mjestu.

Promjenu na novoj rang listi „osjetio“ je još Osman Junuzović, naš mladi atletičar koji se takmiči u disciplini 3000 metara prepone i koji je zabilježio pad za jedno mjesto (205). 

Ostali bh. atletičari zadržali su svoje prethodne pozicije. 

Vrijedi podsjetiti da je Amel Tuka  nakon tri mitinga, u Madridu, Monte Carlu i Bellinzoni, ostvario skok sa 42. na 11. mjesto, koje je zabilježio i na novoj rang listi.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.