Najbolji bh. atletičar se u BiH vratio sa bronzom

Tuka: Budite uz mene i kada mi ne bude išlo najbolje

Amel Tuka, najbolji bosanskohercegovački atletičar koji je osvojio bronzanu medalju u utrci na 800 metara na Svjetskom prvenstvu u Pekingu, stigao je danas u glavni grad BiH.

Na konferenciji za medije koja je održana na Sarajevskom aerodromu, Tuka je istakao da je sretan i izuzetno ponosan na ono što je postigao. 

"Zahvaljujem se svima koji su došli da mi pružite podršku i svim mojim ostalim kolegama. Presretan sam stvarno i ponosan na ono što sam napravio za svoju zemlju. Ona to zaslužuje. Također, zahvaljujem se svim ljudima u BiH koji su mi dali dodatni motiv da u finalu dam još više i osvojim medalju za svoju državu." 

"Najviše hvala mojim roditeljima, sestri i najbližim prijateljima. Ponosan sam na sve ljude oko sebe, imam sreću da imam pozitivne ljude oko sebe. Želim ostati čvrsto na zemlji, ovo je za mene tek početak. Nemam vremena da se osvrćem oko sebe, jer u atletici se ne živi od stare slave ", rekao je Tuka. 

"Želim poslati poruku da je moj najveći cilj ostati čvrsto na zemlji. Vjerujte mi da sam samo jednom pogledao svoju utrku iz finala. U atletici se ne živi od stare slave, mora se svakodnevno trenirati. Znam da javnost od mene sada očekuje dosta, i to u potpunosti razumijem, a ja znam dobro svoje ciljeve. O mojoj karijeri se brine moj trener, kojem izuzetno vjerujem. Znam da nekada stvari neće ići najboljim tokom, jer takav je sport. Biće uspona i padova, i sada želim zamoliti sve vas da mi budete podrška i kada dođu krizne situacije".

Tuka se nakon Sarajeva uputio u Zenicu gdje je za njega na Kamberovića polju pripremljen doček.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.