Tuka i selektor zadovoljni rezultatom u Padovi

Tuka i selektor zadovoljni rezultatom u Padovi

E. Škorić

Bosanskohercegovački atletičar, Amel Tuka, novi je državni rekorder Bosne i Hercegovine. Nakon odrađenih priprema u Portugalu, nastupio je na dvoranskom mitingu u Padovi.

„Trener i ja smo zadovoljni pripremama. Radili smo jako, dva treninga dnevno i sada slijedi opuštanje pred trke uz jedan trening dnevno kako bih se što bolje odmorio i ušao u formu pred Evropsko prvenstvo. Zbog toga sam zadovoljan ovim rezultatom na 400 metara jer sam trčao iz punog treninga.“, rekao je Tuka.

Selektor atletske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Elvir Krehmić, zadovoljan je Tukinim nastupom. Na početku razgovora šaljivo je prokomentarisao današnji nastup Amela Tuke: „Prvo pa muško“, aludirajući na to da je ovo Amelu  Tuki prva trka u ovoj sezoni i odmah je postavio novi rekord.

„Mislim da je ovo odlična uvertira i odličan pokazatelj pred trku u Dusseldorfu na 800metara. Svakako je najbitnije da je on fit i da se osjeća dobro, a sve ostalo će doći kroz trke. On i njegov trener su iskusni i mislim da će „špic“ forme planirati pred Evropsko prvenstvo.“, rekao je selektor Krehmić, te je na kraju dodao da ga očekuje u dobrom svjetlu i na Balkanskom prvenstvu, 25. februara, u Beogradu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi