Tuka negativan na svim doping testovima

Oglasila se Agencija za antidoping kontrolu

Tuka negativan na svim doping testovima

Francuski atletičar Pierre-Ambroise Bosse "zatalasao" je svjetsku sportsku javnost pošto je nakon finalne trke na 800 metara optužio našeg Amela Tuku da se dopinguje.

Nakon Bosseove izjave iz Agencije za antidopnig kontrolu BiH su se odlučili oglasiti službenim saopštenjem koje vam prenosimo u cijelosti.

"Atletičar Amel Tuka je zadnji put testiran u aprilu 2014. godine od strane Agencije za antidoping kontrolu BiH, a i prethodnih godina rezultati su bili negativni. Prema našim informacijama, Amela Tuku su u ovoj godini testirali i u Turskoj, nedavno i u Monacu, a rezultati su opet bili negativni. Naravno da će bh. atletičar biti testiran i u Pekingu, najvjerovatnije više puta, a vrijedi istaći da je on do sada kao član registrovane test grupe sportaša (RTG) profesionalno ispunjavao svoje obaveze. Njegovo ophođenje prema sportu predstavlja primjer vrhunskog sportiste i profesionalca", prenosi pomoćnik direktora Agencije za antidoping kontrolu BiH, Amir Avdagić. 

Podsjetimo, francuski atletičar smatra da je Tuka na neregularan način osvojio treće mjesto, a Bosseu je čudno to što je najbolji bh. atletičar za kratko vrijeme svoj lični rekord popravio za čak 3 sekunde i 61 stotinku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.