Tuka: Profesori, otkrijte nam tajnu kako stići do medalje

U OKBiH potpisan ugovor o stipendiranju

Tuka: Profesori, otkrijte nam tajnu kako stići do medalje

Četrnaest bh. sportista/sportistkinja, kandidata s najvećim šansama da ispuni normu za naredne ljetne Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine jučer je u prostorijama Olimpijskjg komiteta, a u sklopu Simpozija NTS (Nove tehnologije u sportu), potpisalo ugovore o stipendiranju.

Tako će naš Olimpijski komitet u skladu s mogućnostima i propozicijama u naredne tri godine finansirati sljedeće sportiste: Amel Tuka (atletika), Mesud Pezer (Atletika), Harun Sadiković (judo), Meris Muhović (karate), Adem Fetahović (boks), Hamza Alić (atletika), Mihajlo Čeprkalo (plivanje). Među sportistkinjama su: Larisa Cerić (judo), Aleksandra Samardžić (judo), Ivona Ćavar (karate), Tatjane Đekanović (streljaštvo), Emina Hadžiahmetović (stolni tenis), Lejla Tanović (biciklizam), Amina Kajtaz (plivanje).

Novinarima, učesnicima simpozija NTS, studentima iz nekoliko zemalja regiona, profesorima i predstavnicima lokalne vlasti ispred sportista obratio se bronzani atletičar sa SP iz Pekingu 2015. Amel Tuka.

"Nama je od iuzezetnog značaja to što imamo podršku Olimpoijskog komiteta, i što neko pazi na nas. Želim da se u svoje i ime svih nas zahvalim na podršci i stipendijama uz obećanje da ćemo svi od sebe dati sve kako smo ispunili normu i izborili Olimpijske igre u Tokiju. Želimo prosto opravdati ukazano povjerenje i sa ponosom predstavljati našu BiH. 

Svim sportistima želim samo jedno, da nas zaobiđu u naredne tri godine povrede, a uopće ne sumnjam da smo sposobni za učešće na Igrama", kazao je Tuka i iskoristio priliku da se obrati profesorima, predavačima na sipmoziju:

"Vidim vas mnogo ovdje i ovim putem apelujem na vas: Dajte nam otkrijte formulu kako da konačno osvojimo olimpijsku medalju", poentirao je pola u šali, pola u zbilji Tuka, dodavši da bi bio presretan kada bi bilo ko u Tokiju osvoji odličje za BIH.

Interesantno je da među stipendistima nema Damira Džumhura, koji je također ozbiljan kandidat za nastup u Tokiju, ali on valjda sam sebe može finansirati, kao i to da je među 14 odabranih Hamza Alić sa 38 godina. No bacačima kugle godine nisu eliminacioni faktor.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi