Tuka: Što je previše, previše je!

Učestale doping kontrole na dan finala EP-a

Tuka: Što je previše, previše je!

E. Čaušević

Bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka večeras će trčati u finalnoj utrci na 800 metara na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu.

Tuka odlično tempira formu pred nastup na Olimpijskim igrama, ali prije odlaska u Rio očekuje ga večerašnja finalna utrka na Evropskom prvenstvu. Naš atletičar će sigurno dati sve od sebe u večerašnjoj utrci da ponovo obraduje bh. navijače.

Ipak, Tuka se danas oglasio preko svog zvaničnog Facebook profila nakon još jedne doping kontrole u  nizu koju je morao proći.

"Buđenje u sedam sati ujutro, ponovo doping kontrola, uzorak krvi i uzorak urina! A, samo četiri dana prije sam imao doping kontrolu i to dupli uzorak krvi! Izvađeno mi je ukupno šest epruveta krvi u 4-5 dana. Da to nije malo previše? U potpunosti podržavam doping kontrole, ali što je previše, previše je!!! I to na dan finala", napisao je Tuka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije