Tuka večeras ide na novu pobjedu

Trči u Švicarskoj

Tuka večeras ide na novu pobjedu

M. Šljivak

Bh. atletičar Amel Tuka nastupiće večeras na atletskom mitingu u švicarskoj Bellinzoni.

Najbrži čovjek na svijetu na 800 metara u ovoj godini pokušaće večeras doći do nove pobjede, nakon što je u petak šokirao svijet istrčavši najbolji rezultat svijeta ove godine, 1:42,51.

Tuka će ponovo imati žestoku konkurenciju, ali je obećao da će učiniti sve da dođe do nove pobjede.

"Ponovno je velika i izazovna konkurencija u večerašnjoj trci, ali me to veseli jer imam priliku da testiram svoju formu. Radi se o izuzetno jakom pozivnom mitingu za koji sam ranije obećao da ću nastupiti i u dogovoru sa trenerom odmah sam nakon Monte Carla potvrdio da ću nastupiti jer sam obećao, a obećanja se moraju ispuniti. Zbog ovog mitinga definitino je otpao nastup u Londonu, jer bi bilo previše dvije velike utrke u tri dana", rekao je Tuka u razgovoru za Fenu.

Tuka bi na stazi trebao biti u 21:30.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.