Tuka: Zadovoljan sam rezultatom
Foto: EPA

Tuka šesti u Monacu

Tuka: Zadovoljan sam rezultatom

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka danas je završio na šestom mjestu u trci Dijamantske lige u Monacu. 

Bez obzira na nešto slabiji plasman, Tuka je ostvario najbolje vrijeme ove sezone (1:44.94) te je nakon trke rekao da je veoma zadovoljan rezultatom.

"Moram priznati da sam zadovoljan sa večerašnjim rezultatom s obzirom da sam u zadnjih 10 dana imao 3 trke, Luzern, Padova i večeras Monaco, još pored toga jaki treninzi za Svjetsko prvenstvo!!! 

Kockice se slažu, hvala Bogu, dolazi sve na svoje! Sada slijede treninzi na planini i opuštanje pred London! Hvala svima još jednom na velikoj podršci!", napisao je Tuka na Facebook profilu.

Podsjetimo da je na današnjoj trci pobijedio Emmanuel Korir s vremenom od 1:43.10.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi