Tukin nastup u polufinalu pod znakom pitanja

Ima problema sa povredom

Tukin nastup u polufinalu pod znakom pitanja

Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka plasirao se danas u polufinale na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu, ali njegov sutrašnji nastup je pod znakom pitanja.

Naime, Tuka je u izjavi za 'Dnevni avaz' rekao da je vrlo lako mogao odustati pred kraj današnje trke jer ga je neko nagazio na lijevu nogu, pa je upravo zbog toga njegov sutrašnji nastup pod znakom pitanja.

"Taktički sam usporio na kraju. Osjećao sam se lijepo, iako je bilo malo sparno u dvorani. Utrka bi bila još bolja, da me neko nije nagazio na lijevu nogu. Imam ogrebotinu na lijevoj peti. U tom trenutku sam osjetio bol kao da me neko iglom ubo. Malo je nedostajalo da odustanem. Sačekao sam nekoliko sekundi i da se bol produžila, odustao bih od utrke", rekao je Tuka pa dodao:

"Iskreno, ova sezona mi je veoma važna. I ispred nastupa na ovom Dvoranskom prvenstvu je svakako Svjetsko prvenstvo. Sada čekam da se noga 'ohladi', ogrebotina nije velika, ali nije ni bezazlena. Ako imalo budem u dilemi, neću nastupiti".

Podsjetimo da je polufinalna trka na 800 metara na rasporedu sutra, a da je finale predviđeno za nedjelju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi