Tuzla Sinbra osvojio devet medalja

Božićni karate turnir u Zagrebu

Tuzla Sinbra osvojio devet medalja

Na internacionalnom Božićnom karate turniru u Zagrebu lijep uspjeh ostvarila je Edina Čatibušić, takmičarka Tuzle Sinbra.

Ona se u subotu okitila zlatnom medaljom u kategoriji do 53 kilograma, u konkurenciji seniorki. Treba kazati da je na turniru učestvovalo preko 600 karatista iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, BiH i Mađarske, a nastupile su i selekcije pomenutih zemalja u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji.

Ovo je bio i izborni turnir za sastav našeg A tima kojeg krajem januara 2009. godine očekuje nastup na Evropskom prvenstvu u Parizu.
KBS Tuzla Sinbra osim zlata Čatibušićeve osvojio je još osam medalja, po četiri srebrne i bronzane.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.