Tuzlanke oslabljene protiv Višegrađanki

Počinje play-off za odbojkašice

Tuzlanke oslabljene protiv Višegrađanki

Odbojakšice tuzlanske Slobode u subotu od 19 sati na svom parketu igraju prvu utakmicu prvog  kruga play-offa BiH sa ekipom HE na Drini iz Višegrada. 

Tim trenera Nihada Zahirovića u ovoj  utakmici neće imati na raspolaganju kapitenku Sanju Kojić-Đurić.

"Nije to naša jedina nedaća. Na ozljede se žale Lejla Softić, Anela Zukić i Amela Hadžić, te je  njihov nastup pod velikim znakom pitanja. Moramo pružiti svoj maksimum kako bi iznenadili  naše protivnice", kaže Nihad Zahirović, trener ŽOK Sloboda. 

Predsjednik kluba Aziz Čačković podsjetio je da je Sloboda Tuzlafarm osvojila Kup Federacije  BiH, te da je na završnici, u polufinalu, pružila snažan otpor ekipi Gacka, koja je kasnije osvojila  trofej Kupa BiH.

"Naše ambicije u idućoj sezoni su veće. Planiramo angažovati nekoliko pojačanja, ali generalna  orijentacija će biti na igračicama koje treniraju i igraju u Tuzli, a ne da dolaze samo kako bi  odigrale utakmicu. Mnogo očekujemo i od naše škole odbojke”, istakao je Čačković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.