Tuzlanski zmaj slavio u Srbiji
Najtrofejniji Zmaj na pobjedničkom postolju

Tuzlanski zmaj slavio u Srbiji

M. Skaka

Proteklog vikenda u Srbiji je održana međunarodna trka Dunavski kup na kojem je učešće uzelo preko 60-tak biciklista iz Mađarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Na ovoj međunarodnoj manifestaciji nastupala su i četiri takmičara tuzlansko kluba Zmaj od Bosne u drumskoj trci od kojih je najbolji bio Trle Hajrudin koji je osvojio 1. mjesto, pored toga pobijedio na sva tri prolazna cilja, 2.mjesto osvojio je Miroslav Bočanin iz BK „Partizan“ Beograd, dok je treće mjesto osvojio Vasiljev Dejan iz BK Segedin Mađarska.

Osim Trleta, nastupili su i Čorić Mensur koji je kod kadeta osvojio 6. mjesto, dok su kog veterana još nastupili Kasumović Dževad zauzevši 15. mjesto i Mičević Milan 27. mjesto.

Na ovoj međunarodnoj trci, direktor Kluba, Trle Hajrudin je sve takmičare obavijestio o trci koju organizuje ovaj Klub tradiocinalnoj međunarodnoj memorijalnij trci „Tuzla, 25.maj“ koja će se organizovati 26. maja ove godine, gdje im je uručio poziv i propozicije.

"Tačno mjesec dana je ostalo do ove manifestacije, a posao se upolovio, imamo još dosta toga uraditi, kako bi ovu manifestaciju mogli organizovati na što bolji mogući nivo. Trasa trke se promijenila za razliku od prošlih godina, start trke će najvjerovatnije biti ispred TC Omega gdje se ide do Sapne, tu je okretište i sa ciljem ispred TC Dramar. Očekujemo oko 80-tak biciklista iz 8 država, a najveći favorit za pobjedu u juniorskoj konkurenciji je najbolji mladi  biciklista BiH, Subašić Hidajet koji je i na prošlogodišnjoj trci slavio pobijedu.", ističe Trle Hajrudin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.