Tyson boksuje u Beogradu ?
Tyson je van ringa već četiri godine

U Srbiji najavljuju spektakl

Tyson boksuje u Beogradu ?

M. Maksimović

Pomalo čudno zvuči vijest da bi kontraverzni Mike Tyson ovog ljeta mogao ponovo u ring i to ni manje ni više nego u Beogradu. Profi bokser Nenad Neša Stanković krez medije u Srbiji najavljuje ovaj meč kao borbu za upražnjeni naslov teške kategorije u UBO verziji.

- Planirao sam meč sa Tyson na stadionu Marakana, ali to ne mogu realizovati zbog važećih pravila.
Zbog toga smo se odlučili za Arenu čiji ćemo kapacitet u ovom slučaju proširiti postavljanjem dodatnih stolica na parteru
. Stanković je meč sa Tysonom dogovorio zahvaljajući agenciji Sunshine Boxing Inc. iz Atlante i Jackie Smith, promotorici Evandera Holyfielda.

- Ona je ovlaštena za pregovore sa stručnim štabom Mikea Tysona, preostale su još samo formalnosti, moramo precizirati uvjete dolaska. Francuzi su htjeli da se za titulu bori netko od njihove najbolje plasirane četvorke, ali prekasno su reagirali, mi smo već sve dogovorili s nadležnim organima, objašnjava Stanković iza kojeg je skromna profi karijera.

U 19 borbi ostvario je samo šest pobjeda, dok je '' Iron Mike'' 58 puta ulazio u ring, bio je svjetski prvak u WBC, WBA i IBF verziji, a svoju posljednju borbu je imao prije četiri godine kada je poražen od Kevina McBridea.Vlasnik pojasa svjetskog prvaka u poluteškoj kategoriji UBO verzije je Banjalučanin
Goran Delić koji je u 11 mečeva ostvario isto toliko pobjeda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.