Tyson Fury optužen za doping!
Foto: EPA

Optužbe prema šampionu

Tyson Fury optužen za doping!

M. Šljivak

Svjetski šampion teške kategorije Tyson Fury optužen je za doping.

Britanska antidoping agencija suspendovala je Furyja krajem juna, a engleski mediji tvrde da mu je u urini pronađena supstanca nandrolon.

Navodno je Irac bio pozitivan na testiranju iz februara 2015. godine, ali je očekivano Fury porekao da je pao na testiranju, a ističe se da je na istu supstancu bio pozitivan i njegov rođak Hughie.

"Antidoping agencija Velike Britanije želi potvrditi da su oba borca optužena za doping 24. juna. Smatra se da su koristili nedozvoljene supstance", stoji u saopštenju.

Fury je krajem prošle godine postao svjetski prvak nakon što je pobijedio Vladimira Klička u Dusseldorfu, a novi obračun ovog dvojca očekuje se u novembru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi