Tyson Fury razbio Derecka Chisoru

Britanac spreman za Wladimira Klitschka

Tyson Fury razbio Derecka Chisoru

Tyson Fury je prekidom borbe u desetoj rundi savladao Derecka Chisoru u okršaju za naslov najboljeg teškaša Evrope i Britanije. Pored dva pojasa, Fury je stekao pravo da se napokon suprostavi Wladimiru Klitschku.

Od prve runde borbe koja je održana u londonskoj ExCel Areni, Fury je dominirao i Chisora nije imao šanse. Tyson je pogađao, kontra  gardom totalno je iznenadio Del Boya kojem je iz runde u rundu bilo sve teže. Pogotovo sa zatvorenim desnim okom i na kraju je upravo zbog posjekotine ispod desnog oka sudija u ringu Marcus McDonnell je prekinuo meč nakon desete runde.

Fury je podebljao svoju sjajnu statistiku na 23 pobjede iz isto toliko mečeva, dok je Chisora pet put poražen u 25 mečeva i po svemu sudeći ovaj poraz ga vraća nekoliko koraka unazad u njegovoj karijeri. S obzirom da ima 30 godina, pitanje je šta još može napraviti.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.