Tyson Fury završio svoju karijeru

Emotivna poruka na Instagramu

Tyson Fury završio svoju karijeru

E. Čaušević

Nekadašnji prvak svijeta u teškoj kategoriji Tyson Fury preko društvenih mreža saopštio je da završava svoju karijeru.

Britanski bokser je prošle godine uradio istu stvari, ali je nekoliko mjeseci kasnije odlučio ponovo da se vrati u ring. Međutim, iako je Fury očekivao da već u ovom mjesecu održi povratničku borbu na kraju je bio onemogućen da to uradi. Furyju je poručeno da se zbog kršenja antidoping pravila njegovo saslušanje odgodi za oktobar što je značilo da ne može u ring do naredne godine.

Fury je je također pogođen i ponašanjem svoje ekipe, odnosno svog trenera koji je odlučio da pomogne njegovom ljutom rivalu Davidu Hayeu. Očito je da preko svih ovih problema britanski borac nije mogao da pređe, te je na Instagramu poručio svojim fanovima i cijeloj javnosti da je ovo kraj što se tiče njegove profesionalne karijere.

"Sretan sam što sam u svom životu i karijeri ostvario najveća postignuća u boksu, ovo je bilo nezaboravno putovanje. Hvala svim fanovima koji su me podržavali i vjerovali u mene. Nadam se da ste uživali kao ja. Ovo je kraj", napisao je Fury.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi