Tyson prognozirao meč Joshua - Kličko
Foto: EPA

Iron Mike o večerašnjem meču

Tyson prognozirao meč Joshua - Kličko

M. Šljivak

Večeras će u Londonu biti održan pravi bokserski spektakl.

Na rasprodatom stadionu Wembley boriće se velika britanska nada i IBF šampion svijeta Anthony Joshua, te legendarni Ukrajinac Vladimir Kličko.

Ovaj meč nije mogao proći bez komentara velikog Mikea Tysona. Vjerovatno i najpopularniji borac svih vremena je dao svoj komentar pred veliki duel u Londonu.

"Radujem se ovom meču. Uzbuđen sam što ću gledati zvijer kao što je Joshua. Podsjeća me na Georgea Foremana u mladosti. Razbija sve koji dođu pred njega, sve da bi stigao do vrha", istakao je Iron Mike.

Prognozirati ovaj meč je nezahvalno, a Mike je najavio dvije moguće opcije.

"Joshua mora rano završiti meč i nadam se da će tako biti. Ako meč ode u 12 rundi, Kličko bi mogao doći do pobjede", smatra Tyson.

Meč Joshue i Klička na rasporedu je večeras, a bokseri bi se u ringu trebali naći nešto prije ponoći.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi