Tysona prate grijehovi iz prošlosti
Foto: EPA

Zabranjen mu ulazak u Čile

Tysona prate grijehovi iz prošlosti

M. Šljivak

Bokserskoj legendi Mikeu Tysonu zabranjen je ulazak u Čile zbog kriminalnog dosijea kojeg ima.

Tyson je stigao u Čile kako bi prisustvovao jednoj svečanosti, ali su ga na aeordormu u Santiagu spriječili da uđe u zemlju i 51-godišnja bokserska legenda se morala vratiti u SAD.

Policija je ovu odluku obrazložila činjenicom da Tyson zbog grijehova iz prošlosti ne može ući u Čile. Poznato je da Iron Mike ima debeo dosije u kojem su fizički napadi, osuda za silovanje i posjedovanje kokaina i zbog toga nije mogao ući u Čile.

Tyson je također 2013. godine vraćen sa londonskog aerodroma iz istog razloga.

Nekadašnji prvak svijeta u teškoj kategoriji je 1992. godine osuđen za silovanje tinejdžerke i u zatvoru je proveo tri godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi