U 105. godini, odvezao 22 kilometra

Napravio podvig života

U 105. godini, odvezao 22 kilometra

D. Vejo

Francuz Rober Maršan u svojoj 105. godini prešao je 22 kilometra i tako postavio rekord u kategoriji takmičara iznad 105 godina.

Da su godine samo broj, pokazuje upravo potez francuskog bicikliste koji je u jednoj sali u Parizu uspio da odveze 90 krugova u jednom satu te tako izbroji ukupno 22,547 kilometara, čime je ostvario podvig života.

Kako bi sve bilo regularno i ozvaničeno, potrebno je da još Međunarodna biciklistička unija sprovede antidoping test, nakon čega bi, ukoliko sve prođe kako treba, rekord bio i potvrđen.

Maršan je rođen davne 1911. godine te je uspio da preživi dva svjetska rata. Nakon velikog postignuća oglasio se i sam biciklista, koji je otkrio u čemu leži tajna uspjeha.

"Moj jedini doping je kašika meda i uz to voda", kratko je kazao Maršan.

Prije odlaska u penziji, Maršan je radio kako vatrogasac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi