U 2009. veliki ispiti za naše džudiste
Bh. takmičari učestvovaće i u kvalifikacijama za OI

U ovoj godini i na SP i na EP

U 2009. veliki ispiti za naše džudiste

Naši džudisti u 2009. godini nastupiće na 13 velikih međunarodnih takmičenja. U centru pažnje biće Svjetsko prvenstvo za seniore i seniorke koje će se održati u Roterdamu. Na SP u Atinu će i juniori, a kadeti će planetarni šampionat imati u Budimpešti.

Osim Svjetskog, u ovoj godini u glavnom gruzijskom gradu Tbilisiju biće  održano i Evropsko prvenstvo za seniore i seniorke. Na Evropska prvenstva će i mlađi seniori, juniori i kadeti.

Od značajnijih inostranih nastupa naših džudistkinja i džudista u narednih 348 dana vrijedi pomenuti i Mediteranske igre u Peskari, ali i Univerzijadu koja će biti u  Beogradu. Olimpijski festival mladih je u Tampereu, a nekolicina naših predstvanika boriće se i na kvalifikacionim turnirima za Ljetne olimpijske igre u London 2012. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.