U Bihaću u nedjelju bokserski spektakl

Prva liga Federacije BiH u boksu

U Bihaću u nedjelju bokserski spektakl

O. Lekić
Teme:

Drugo kolo Prve lige Federacije BiH u boksu održat će se 27. aprila. 2014 godine (nedelja) u Bihaću s početkom u 15:00 .Tehnički organizator ovog kola je BK Bihać, dok je Bokserski savez Federacije BiH organizator Prve lige FBiH.

Prošlogodišnja Liga mladih u boksu je promijenila svoj naziv u Prva liga Federacije BiH.  U prošlogodišnjoj ligi učestvovao je 21 klub i preko 500 boksera sto čini najmasovnije takmičenje u historiji bh. boksa. Ova ideja se javila dolaskom novih ljudi na čelo Bokserskog saveza FBiH i ubrzo implementirala.

Nakon toga BSFBiH ponovno „oživljava“ i uspostavlja ligu koja je i ove godine počela i već se 22. marta. 2014 godine održalo prvo kolo Prve lige FBiH u Mostaru, gdje je učestvovalo 18 klubova i preko 95 boksera. Bitno je naglasiti i to da se kod seniora skidaju kacige te će gledaoci moći uživati u dosta atraktivnijem boksu, Kvaliteta boksa iznenadila sve prisutne i može se reći da se kvalitet boksa znatno poboljšao zahvaljujući prošlogodišnjoj ligi i angažmanu trenera u klubovima, jer sada i oni imaju gdje dovesti svoje takmičare da boksaju a da ne idu u susjedne zemlje da uzimaju učešće u njihovoj ligi. 

„Drago mi je da je liga postala veoma uspješna ,da se i ove godine veliki broj kako klubova tako i njihovih boksera odazvao, a već smo održali prvo kolo koje se pokazalo veoma uspješno i privuklo jeveliki broj ljubitelja boksa u Mostaru, koji su mogli uživati u izvrsnom kvalitetu mečeva. Moram naglasiti i to da se zahvaljujući prošlogodišnjoj ligi broj klubova povećao na 25, koji su članovi Bokserskog saveza FBiH. Predsjedništvo BSFBiH je odlučilo da se drugo kolo održi u Bihaću i da se boks dovede u sve dijelove Federacije BiH s ciljem promovisanja boksa. U planu nam je da najbolje boksere nagradimo zajedničkim pripremama koje će im pomoći da izbore svoje mjesto u reprezentaciji BiH u boksu te predstavljaju svoju zemlju na međunarodnim takmičenjima. Još jednom pozivam sve ljubitelje ove plemenite vještine da dođu, te uveličaju ovo kolo lige u Bihaću 27. aprila. 2014 godine (nedelja),“ rekao je Zaim Numanović Predsjednik BSFBiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.