U derbiju prvenstva sudar odbojkaša Kakanja i Mladosti

Praznik odbojke u Kaknju

U derbiju prvenstva sudar odbojkaša Kakanja i Mladosti

D. Kurbegović

U subotu, 28.01.2017 s početkom u 18:00 sati u Sportskoj dvorani u Kaknju meč 13. kola Premijer lige BiH u odbojci igraju drugoplasirani OK "Kakanj 78" i lider prvenstva OK "Mladost" Brčko.

Bit će ovo svojevrstan praznik odbojke u Kaknju jer se susreću do sada dvije najbolje ekipe prvenstva. Podsjećamo, u duelu ove dvije ekipe u prvom dijelu sezone u Brčkom Kakanjci su slavili rezultatom 3:2 u setovima.

Bit će ovo pravi test za kakanjske odbojkaše koji su ostvarili sjajan niz od deset vezanih pobjeda. Trener i igrač kakanjske ekipe Almir Aganović Švabo ulogu favorita prepušta Mladosti, ali mišljenja je da kakanjski tim uz pomoć publike može ostvariti dobar rezultat:

"Pa sigurno da je ovo derbi sezone što se može i zaključiti i po pogledu na tabelu. Igraju prva i drugoplasirana ekipa, Mladost je favorit u svakom slučaju bez obzira na to što smo ih dobili u gostima. U tom meču bili su oslabljeni a sad nam dolaze u punom sastavu i poslije dvije odigrane utakmice u Čelendž kupu protiv jakog protivnika tako da mislim da su spremni. Zdravstveni bilten moje ekipe je zadovoljavajući, bit ćemo fit i uz pomoć naše publike mislim da možemo pružiti dobar otpor favorizovanim Brcacima. Svaki bod bi nam bio koristan. Pozivam publiku da nas podrže i svakako uživaju u dobroj odbojci.", kazao je Aganović.

Meč se igra u subotu u Sportskoj dvorani u Kaknju s početkom u 18:00 sati, a sudit će ga Kazić Nikola iz Ljubinja i Bartula Gustin Ivana iz Neuma. Delegat meča je Grgić Slavko iz Breze.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti