U Lausannei dva najbolja rezultata sezone

Gatlin ostavio Gaya 13 stotinki

U Lausannei dva najbolja rezultata sezone

U Lausannei je održan sedmi miting atletske Dijamantne lige, a na mitingu su postavljena i dva najbolja rezultata ove sezone. Novi najbolji rezultat ostvario je Amerikanac Justin Gatlin na 100 metara, koji je slavio s vremenom 9,80 sekundi čime je za dvije stotinke nadmašio dosadašnji najbolji rezultat kojega je držao Richard Thompson iz Trinidada i Tobaga. Drugoplasiranog zemljaka Tysona Gaya Gatlin je dobio za velikih 13 stotinki.

Novi rekord sezone ostvario je i Kirani James iz Grenade na 400 metara. Pretrčavši dionicu za 43,74 sekunde čime je postavio novi rekord Dijamantne lige, ali i skočio na peto mjesto rang liste svih vremena.

Kolumbijka Caterine Ibarguen izjednačila je vlastiti najbolji rezultat sezone u troskoku preskočivši 14,87 metara.

Ponovno je izvrsno bilo natjecanje skakača u vis u kojemu je najbolji bio Ukrajinac Bohdan Bondarenko s preskočenih 2,40 metara. Zapažene rezultate ostvarile su i Novozelanđanka Valerie Adams u bacanju kugle (20,42 m), Čehinja Barbora Spotakova u bacanju koplja (66,72 m), Kenijac Jairus Kipchege
Birech na 3.000 metara sa zaprekama (8:03,34 minute) te Panamac Alonso Edward na 200 metara (19,84 sekunde).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.