U Mostaru održano 1. kolo Prve lige FBiH u boksu

U Mostaru održano 1. kolo Prve lige FBiH u boksu

O. Lekić
Teme:

U Mostaru 28. 03. 2015. godine održano je 1. kolo Prve lige FBiH u boksu, a tehnički organizator bio je BK Mostar.

Učešće u 1. kolu uzelo je 84 boksera i bokserke, a održano je čak 37 mečeva i 1 uvodni meč, što je i najveći broj mečeva održan u posljednje tri godine od kada liga postoji i od kada je pokrenuta od strane BSFBiH.

Mečevi u 1. kolu trajali su čak pet sati, ali publika je ostala do samog kraja i uživala je u odličnim borbama, što je pokazatelj odlične promocije boksa od strane BSFBiH i klubova koji su uzeli učešće i tehničkog oranizatora.

„Zaista nam ova liga predstavlja veliko zadovoljstvo, čak šta više čast nam je da organizujemo ligu i pružimo priliku ovim bokserima i bokserkama  sa područija FBiH. Ovo je najveći broj mečeva koji održan za vrijeme postojanja Prve lige. Vjerujete mi u ovu ligu je uložen veliki trud i zalaganje i to je rezultiralo ovako velikim brojem mečeva i velikim brojem gledatelja, a kada smo ovu ligu počinjali prije tri godine odaziv publike je bio slab, no već sada je situacija drugačija i evidentno je da se broj gledatelja iz kola u kolo povećava što nam predstavlja veliko zadovoljstvo. Sami ste vidjeli da su mečevi ukupno trajali pet sati, ali publika je ostala i dala svoju podršku našim bokserima. Dovoljno je još samo da kažem da u BiH ima boksa i bit će ga dok god postoji entuzijasti koji i u ovako teškim finansijskim situacijama dovode boksere na mečeve i održavaju boks u BiH na životu,“ rekao je Zaim Numanović predsjednik 

Bokserskog saveza FBiH.

Rezultate svih mečeva možete pogledati u fotogaleriji...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.