U nedjelju 450. skokovi sa Starog mosta

S početkom u 16 sati

U nedjelju 450. skokovi sa Starog mosta

M. Maksimović

U nedjelju sa početkom od 16 sati, u Mostaru će se održati 450. tradicionalni visinski skokovi sa Starog mosta, u organizaciji Kluba skakača u vodu Mostari. I ove godine, Skokovi će biti dvodnevna sportsko-turistička manifestacija, koja će gostima ponuditi i niz poporatnih sadržaja.

Kako je saopšteno na današnjoj konferenciji za medije u prostorijama Kluba skakača, na samom Starom mostu, ove godine očekuje se učešće najmanje 50 skakača iz cijele Bosne i Hercegovine i zemalja regiona.

“Tačan broj učesnika još uvijek ne možemo reći, jer u nedjelju imamo ljekarski pregled. Ko prođe ljekarski pregled, taj može učestvovati”, rekao je član Organizacionog odbora, Mirsad Deda Pašić.

Skokove će i ovog puta ocjenjivati peteročlani žiri, koji će činiti Emir Balić, Mirsad Deda Pašić, Alica Jakirović, Enver Novaković i Semir Drocić. Iz Kluba skakača u vodu Mostari posebno su izrazili zadovoljstvo činjenicom da će delegat na skokovima biti fudbalska legenda Grada Blaž Slišković.

Predsjednik Kluba skakača u vodu Mostari i predsjednik Organizacionog odbora skokova, Semir Drljević napomenuo je da su tradicionalni skokovi potekli u 16. stoljeću u maloj lokalnoj zajednici, u kojoj se izrodilo više stilova skakanja, opisanih još 1664. godine, a još tada se letjelo sa visina od preko 20 metara.

Drljević je primijetio i da se opet pred skokove pojavila kampanja o tome kako je Neretva prljava, te da je zabranjeno kupanje.

Skokovi će i ovog puta propraćeni nizom tradicionalnih manifestacija, kao što je turnir u tavli, koji takođe okuplja takmičare iz BiH i regiona, u organizaciji tavla-kluba Mostar Stari Grad.

Drugu godinu zaredom, dan uoči Skokova će biti upriličeno atraktivno takmičenje u body-buildingu, u organizaciji Body building kluba Mostar, čiji predstavnici – višestruki šampioni Elvedin Škaljić i Elma Škaljić – su najavili učešće najmanje 15 takmičara u dvije discipline.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi