U nedjelju probna trka na dužini od 10 kilometara

Banjalučani vrše posljednje pripreme pred polumaraton

U nedjelju probna trka na dužini od 10 kilometara

D. Vejo

Banjalučani broje sitno do drugog po redu Banjalučkog polumaratona koji će se održati osmog maja u organizaciji TRK-a.

Polumaraton u Banjaluci polako prerasta u tradiciju. Svi ljubitelji trčanja što rekreativci što profesionalni atletičari svoje tijelo spremaju za trku na dužini od 21 kilometar. Međutim, za one koji se u ovom sportu žele okušati i prije osmog maja, šansu će imati već ovog vikenda.

Naime, Trkačko rekreativni klub Banja Luka organizuje trku na 10 kilometara koja će se održati u nedjelju od 8.30 sati u parku Mladen Stojanović. Broj učesnika je ograničena pa će tako samo oni koji budu najbrži tačnije istinski ljubitelji trčanja svoje mjesto zauzeti u tih 200 učesnika koliko je propisano.

Prvih 100 takmičara dobit će medalje kao podstreh za dalje, a Banja Luka će svakako poslati jednu sjajnu sportsku sliku u svijet.

O ovakvom vidu pridobijanja mladih sportu, pričali smo i sa jednim od učesnika.

"Ovo je svakako sjajna manifestacija za naš grad. Kako mladi tako i stariji imaju priliku da istrče ovu neku da kažem minimalnu dužinu. Očekujem mnoštvo građana koji će svojim prisustvom podržati ovaj događaj", rekao je za SportSport.ba trkač, Nemanja Jaćimović.

Trka počinje u nedjelju od 8.30 sati u sklopu staze parka Mladen Stojanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi