U petak u Banovićima bokserski spektakl

U petak u Banovićima bokserski spektakl

A. Beganović
Teme:

U Sportskoj dvorani Banovići u petak će se održati 12. međunarodni turnir u boksu „Banovićki pobjednik“.

Ovaj turnir je tokom predhodnih godina ostao stabilan i pored financijske krize koja se zadesila sve,zahvaljujući vjernim sponzorima i pokroviteljima boksa Općini Banovići i Rudniku mrkog uglja Banovići, koji su ujedno i generalni pokrovitelji i ove godine.

„Banovićki pobjednik je jedini turnir u BiH koji privuče veliki broj ljubitelja boksa, predhodnih godina taj broj se kretao između 2000 i 3000 ljudi, a ove godine smo zahvaljujući članovima, a posebno Predsjedniku Organizacionog odbora Mirsadu Kukiću podigli turnir na zavidan nivo tako da očekujemo oko 5000 gledaoca. Program će činiti 10 amaterskih mečeva i meč u profesionalnom boksu između Jasmina Hasića iz Banovića osvajača bronzane medalje na Evropskom prvenstvu i Hasana Kurnaza, koji boksa pod njemačkom zastavam, a porijeklom je iz Turske", istakli su u Klubu borilačkih sportova Banovići.

„Ove godine ćemo napraviti vrhunsku manifestaciju na kojoj će učestvovati takmičari iz   Njemačke, Slovenije, Turske, Srbije, Hrvatske i Makedonije, te naravno bokseri iz BiH. Cilj nam je da našim sugrađanima poklonima jednu vrhunsku manifestaciju u kojoj će siguran sam uživati. Želim da pozovem sve ljubitelje boksa, sve naše sugrađane da dođu i uživaju u ljepotama ovog olimpijskog sporta kao i u kulturno-zabavnom programu koji smo obezbijedili. Svi gosti su dobrodošli u naš grad“, rekao je predsjednik OO Mirsad Kukić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.