U planu pomoć reprezentaciji u sjedećoj odbojci

U planu pomoć reprezentaciji u sjedećoj odbojci

Zamjenica ministra civilnih poslova BiH Denisa Sarajlić-Maglić razgovarala je sa članovima reprezentacije Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci i tom prilikom naglasila da prati i cijeni sve njihove uspjehe. 

Ona je podsjetila da je Ministarstvo u okviru nadležnosti i finansijskih mogućnosti pomagalo rad ovih sportista i informirala ih o aktuelnoj situaciji u vezi sa donošenjem budžeta institucija BiH. 

 

Izrazila je očekivanje da će u skorijoj budućnosti biti realizirana sredstva grantova za oblast sporta, što bi za reprezentaciju BiH u sjedećoj odbojci, imajući u vidu održavanje paraolimpijskih igara, bilo izuzetno važno. 

 

Kapiten reprezentacije BiH Sabahudin Delalić izrazio je očekivanje da će biti ispunjene obaveze prema zaslužnim sportistima i sportistima internacionalnog razreda kao i očekivanje da će biti stvoreni uvjeti za njihove kvalitetne pripreme za odlazak u London. 

 

Zamjenica ministra ukazala je na obavezu punog poštivanja Zakona o sportu BiH, kao i na obavezu registracije sportskih saveza i organizacija u skladu sa Zakonom, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.