U Rio de Janeiru zabrinuti zbog zagađenja vode

Domaćin Olimpijskih igara 2016. godine

U Rio de Janeiru zabrinuti zbog zagađenja vode

Organizatori Olimpijskih igara koje će se naredne godine održati u Rio de Janeiru zabrinuti su zbog zagađenosti vode u zalivu gdje će biti održano takmičenje u jedrenju.

Blizu 50 odsto otpadnih voda iz kanalizacije neprečišćeno završava u Gvanabara zalivu, a veliki problem je i smeće koje ljudi bacaju.

Brazilci su početkom godine priznali kako će teško realizovati plan prema kojem su trebali smanjiti zagađenost vode za planiranih 80 odsto do početka Igara u augustu 2016. godine.

"Veliki problem je i smeće", rekao je direktor Olimpijskih igara za medije Mario Andrada za BBC, ali je naglasio da će se problem zagađenosti vode u zalivu riješiti do početka Igara. 

Takmičari se takođe žale na zagađenost u zalivu Rija, gdje su prošle godine prilikom probnog jedrenja vidjeli da plutaju i uginule životinje, a u toj vodi je otkrivena čak i superbakterija, za koju nije pronađen lijek.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.