U saobraćajnoj nesreći teško povrijeđen evropski prvak

Bruno Hortelano u teškom stanju

U saobraćajnoj nesreći teško povrijeđen evropski prvak

E. Čaušević

Aktuelni prvak u utrci na 200 metara Bruno Hortelano teško je povrijeđen u saobraćanoj nesreći.

Španac je bio suvozač u automobilu koji je vozio jedan njegov rođak. On je zaspao u automobilu na autoputu prema La Coruni, te je doživio saobraćajnu nesreću. 

Hortelano je teško povrijeđen u ovoj nesreći, te su doktori potvrdili da se nalazi u ozbiljnom stanju. Njemu je teško povrijeđena desna ruka, ali srećom ne prijeti mu amputacija.

Ova vijest uzdrmala je svijet atletike, a mnoge njegove kolege su preko društvenih mreža pružile podršku Hortelanu. Podsjećamo, on je prije nekoliko mjeseci osvojio titulu evropskog prvaka na 200 metara, a svojom reakcijom osvojio je cijeli svijet.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi