U Sarajevu 3. kolo Prve lige FBiH u boksu

U Sarajevu 3. kolo Prve lige FBiH u boksu

A. Beganović
Teme:

Prva liga Federacija Bosne i Hercegovine u boksu, koja je u posljednjih dvije godine postala najznačajnije takmičenje mladih boksera raste iz dana u dan, a najzaslužniji za to su ljudi u rukovodstvu BSFBiH na čelu sa  predsjednikom BSFBiH gosp. Zaimom Numanoviće.

Liga se nastavlja i odlukom Takmičarske komisije BSFBiH 3. kolo biće održano u glavnom gradu BiH, Sarajevu 20. 06. 2015 godine. Tehnička organizacija pripala je Bokserskom klubu Novi grad na čelu sa Peštek Enesom.

„Drago nam je da imamo priliku da organizujemo kolo Prve lige FBiH u boksu, koje će se održati u 

našem novootvorenom kompleksu. Liga je rasla iz godine u godinu što dokazuju i naši rezultati i sada smo sigurni da zahvaljući ovoj ligi ali i ostalm mečevima na prostoru BiH imamo boksere koji će nas dostojno  predstavljati na međunarodnoj sceni“, rekao je Enes Peštek.

"Nadamo se da će i vlada FBiH imati razumjevanja za ovaj olimpijski sport i da će nagraditi naš Savez za činjenicu da smo pokrenuli boks sa mrtve tačke i doveli ga do nekog nivoa. Naravno ima još puno posla, ali mi smo spremni nastaviti istim tempom i dovesti boks na nivo kakav ovaj sport i zaslužuje“, istakao je Peštek.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.