U snooker klasiku Higgins bolji od O'Sullivana

Champion of Champions

U snooker klasiku Higgins bolji od O'Sullivana

A. Beganović

Četverostruku svjetski prvak John Higgins osvojio je snooker turnir Champion od Champions koji se igrao u Coventryju za nagradni fond od 300.000 funti.

Ljubitelji snookera uživali su u finalnom meču, svojevrsnom snooker klasiku, u Coventryju u kojem su se sastali četverostruki svjetski prvak John Higgins i peterostruki svjetski prvak Ronnie O'Sullivan.

U poprilično izjednačenom meču Higgins je slavio rezultatom 10:7 po frameovima iako je nakon prve sesije O'Sullivan imao prednost 5:4.

Nakon 14 odigranih frameova rezultat je glasio 7:7, da bi posljedna tri dobio Higgins za veliku pobjedu i novi trofej, te nagradu od 100.000 funti koliko mu je pripalo kao pobjedniku.

Na kraju treba istaći da je na meču viđen jedan trocifreni break i to u četrnaestom frameu kada je Ronnie za jednim dolaskom za stol nanizao 134 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi