U subotu međunarodno taekwondo takmičenje

Bugojno Open 2016

U subotu međunarodno taekwondo takmičenje

S. Mlaćo

U subotu 7. maja 2016. godine u Kulturno sportskom centru Bugojno biće održano međunarodno taekwondo takmičenje pod nazivom Bugojno Open 2016.

Organizator turnira je Taekwondo klub „Bugojno“ iz Bugojna. Takmičenje se održava za sve uzraste:  vrtićanci, mlađi kadeti, kadeti, juniori i seniori u tri discipine: borbe, kick i forme (poomsae) na pet borilišta (tatamija).

Takmičenje počinje u subotu od 08.00 sati vaganjem takmičara, koje će trajati do 09.00 sati kada će biti održan sastanak sudaca i trenera, koji će trajati do 09.30 kada je predviđeno otvaranje turnira intoniranjem himne Bosne i Hercegovine, te obraćanjem načelnika Općine Bugojno Hasana Ajkunića koji će i otvoriti turnir.

U 10 sati bi trebale početi eliminacione borbe koje će trajati do 14 sati kada je planirana pauza do 15 sati kada su predviđene polufinalne i finalne borbe podjela koje će trajati do 18  sati kada će biti podjela medalja, diploma i drugih nagrada.

Na turniru se očekuje od 250 do 300 takmičara iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije. Generalni pokrovitelj turnira je Općina Bugojno.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi