U subotu vertikalni maraton Avaz Tower Running

Sedmu godinu zaredom

U subotu vertikalni maraton Avaz Tower Running

Ove subote u Avaz Twist Toweru će biti održan sedmi po redu vertikalni maraton "Avaz Tower Running 2017." Povodom ovog sportskog događaja u Avaz Twist Toweru je upriličena i press konferenicja.

Na press konferenciji okupljenina su se obratili predsjednik Organizacionog odbora ovog takmičenja Muamer Tanović, Jelena Marković-Vidaković, direktorica marketing kompanije Avaz, te proslavljeni bh. atletičar Islam Đugum.

"Ovo je sedma godina zaredom kako naša kompanije organizuje ovu utrku. Prije sedam godina smo krenuli u ovaj projekat sa velikim ambicijama da naš grad približimo ostalim evropskim gradovima u kojima se već odavno organizuje ovakav vid rekreacije. Očekujemo veliki broj učesnika iz regiona, a imamo jednog učesnika i iz Libije", istakao je Tanović, te dodao:

"Biće tu djece, rekreativaca, nekih manjih zvijezda, ali i atletičara poput naše Lucije Kimani  koja će nastupati pod brojem jedan i najveći je favorit."

Tanović je istakao i da će na licu mjesta biti prisutna i ljekarsa ekipa, koja će provjeravati da li su svi prijavljeni učesnici zdravstveno sposobni da učestvuju u utrci.

"Važno je istaći da je nagradni fond uvećan te da će ove godine iznositi 7000KM, dok sam novčani dio iznosi 3400KM. Ove godine će i veći broj takmičara biti nagrađen. Prvih pet takmičara će dobiti nagrade", izjavila je Marković-Vidaković, te istakla da će visine nagrada biti jednake i za žene i za muškarce, jer je u duhu kopmanije da promovira jednakost.

Osim, ovih novčanih nagrada, i najmlađi će biti nagrađeni na adekvatan način. Prvih sedamdeset mališana koji istrče utrku do četvrtog sprata će biti nagrađeni fudbalskim loptama.

Organizatori očekuju veliki odaziv i kada je u pitanju publika, a sve koji dođu očekuje zakuska i cjelodnevno druženje.

"Prvog jula u subotu svi skupa ćemo učestvovati u jednom velikom spektaklu. Biće tu naših poznatih atletičara, ali ko god dođe pobjednik je na svoj način", dodao je Islam Đugum.

Utrka se održava u subortu, 1. jula u 11:30 sati, a prijave takmičara počinju od osam sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi