U Venezueli otet profesionalni baseball igrač

U Venezueli otet profesionalni baseball igrač

O. Lekić

Venecuelu posljednjih dana potresa otmica 24-godišnjeg baseball igrača Wilsona Ramosa, koji nastupa za ekipu Washington Nationals u američkoj profesionalnoj baseball ligi (MLB).

Po okonšanju ovogodišnje sezone MLB lige Ramos se vratio u domovinu, gdje su ga očekivali očigledno dobro organizirani otmičari, prenose mediji.

Ramos je posljednji put viđer u srijedu uvečer pred svojim domom u predgrađu grada Valencia. Prema svjedočenju očevidaca, Ramosa su tri naoružana muškarca nasilno ubacili u terenac koji je poslije pronađen napušten u blizini pokrajine Bejuma. 

Otmica vrhunskog sportiste  jako je uznemirila javnost u toj južnoameričkoj državi. U Venecueli su se i prije dešavale otmice sportista, ali ovo je prvi put da je otet sportista iz MLB lige.

"Jako smo zabrinuti. Otmičari još uvijek nisu stupili u kontakt s Ramosovom porodicom'', rekao je podpredsjednik venecuelanske profesionalne baseballske lige Domingo Alvarez.

Venecuelanska policija je 2009. godine istraživala 618 slučaja otmice. Meta otmičara uglavnom su pripadnici imućnijeg sloja venecuelanskog društva za koje otmičari traže visoke novčane otkupnine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.