Ubijen brat legendarnog meksičkog boksera
Foto: EPA

Brat Julia Cesara Chaveza ubijen u svojoj kući

Ubijen brat legendarnog meksičkog boksera

Brat legendarnog meksičkog boksera Julia Cesara Chaveza, Rafael, je ubijen u svojoj kući, objavile su meksičke vlasti u ponedjeljak

Prema riječima državnog tužitelja iz Sinaloe, Juana Riosa, Rafael je ubijen u svojoj kući nakon što je pružio otpor pljačkašima.

Rios je istakao kako se pretpostavlja da su dvije osobe kroz stražnji ulaz ušle u kuću Rafaela Chaveza Gonzaleza. Jedna od tih osoba je bila naoružana, te je zahtijevala od Rafaela da preda sav novac koji se nalazi u kući.

Određena količina novca je data pljačkašima, ali su oni tražili još, a nakon što im je Chavez pružio otpor razbojnik ga je upucao.

Drugi Rafaelov brat, Roberto Chavez Gonzalez, je potvrdio smrt svog brata Rafaela, te istakao da je njegov brat ubijen pred očima svoje porodice, prenosi Chicago Tribune.

Inače Rafaelov nećak, Julio Cesar Chavez Junior je također sjajan bokser, a on je prošlog mjeseca boksovao protiv Canela Alvareza.

Broj ubistava u Meksiku je, naime, u naglom porastu tokom ove godine. U prvih pet mjeseci 2017. godine, u Meksiku je zabilježeno čak 9916 ubistava, što je povećanje od oko 30% u odnosu na 7638 ubistava u istom periodu prošle godine,. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi