Učestvuje preko 120 atletičara iz 15 država

Uoči atletskog mitinga "Zenica 2015"

Učestvuje preko 120 atletičara iz 15 država

D. Kurbegović

Svake godine u junu mjesecu održava se najveći atletski događaj u našoj zemlji. Riječ je o mitingu kraljice sportova, koji se održava u Zenici na stadionu Kamberovića polje.

Ovogodišnji šesti po redu miting "Zenica 2015" održat će se 3. juna u Zenici, a uoči ovog mitinga ljudi iz Atletskog kluba Zenica govorili su o pojedinostima, te očekivanjima.

"Ozbiljan organizacioni odbor i pažnja javnosti za ovim događajem pokazatelj su da je riječ o jednoj velikoj sportskoj manifestaciji. Pripreme teku prema planu, očekujemo preko 120 atletičara iz 15 država, što će biti svakako veći broj nego prošle godine, što je i potvrda da su mnogi sve više zainteresovani da dođu u Zenicu. Takmičari će se takmičiti u osam disciplina kada je u pitanju muška konkurencija, te u sedam disciplina u ženskoj konkurenciji. Vjerujemo u dobre rezultate naših predstavnika, te se nadamo možda i nekom rekordu. Očekujem dobar odziv publike i jedan spektakl kada je u pitanju atletika", kazao je Suad Kaknjo predsjednik Atletskog saveza BiH i Atletskog kluba Zenica.

Najveća konkurencija na mitingu će svakako biti u disciplinama na 800 metara, bacanju koplja i kugle. Ovaj miting će ujedno biti i izborno takmičenje na kojem će selektori naše reprezentacije Kada Delić i Nebojša Matijević izabrati reprezentaciju za učešće na Evropskim igrama u Bakuu koje će se održati krajem narednog mjeseca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.