Udovičić: Srbija ima zlatnu vaterpolo generaciju

​Vanja Udovičić za SportSport.ba

Udovičić: Srbija ima zlatnu vaterpolo generaciju

D. Vejo

Ministar omladine i sporta u Vladi Srbije, Vanja Udovičić, pohvalio je dosadašnji učinak vaterpolo reprezentacije Srbije. 

Evropskim zlatom, delfini su još jednom dokazali da su neprikosnoveni vladari ovog sporta. Svijet su pod noge bacili prošle godine u Kazanju, a iste godine Svjetsku ligu su bez konkurencije osvojili.

"Bravo šampioni! Ova reprezentacija učinila je nešto nevjerovatno. Osvajanjem proteklog prvenstva dokazali su da je evropski tron njihov. Meni kao bivšem članu ove selekcije, privilegija je bila gledati ih sa tribina i bodriti", rekao je za SportSport.ba Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Tokom minulog evropskog prvenstva, na tribinama je bilo prisutno pored navijača Srbije, i mnogo drugih naroda, koji su došli podržati svoju selekciju. 

"Kapacitet Arene morali smo proširiti zbog velikog interesovanja za utakmice. Sa 11 000 sjedećih mjesta, arena je proširena za još 5 000. Potražnja za ulaznicama bila je veoma velika. Publika je stizala iz svih krajeva svijeta. Ovim putem zahvalio bih se svima koji su podržali naše šampione, i tako iz Arene poslali najljepšu sliku Srbije", dodao je Udovičić.

Na svečanosti u Budimpešti, jučer je od strane Svjetska asocijacija vodenih sportova (FINA), vaterpolo reprezentacija Srbije postala najbolja selekcija na svijetu, dok je za najboljeg trenera u protekloj godini izabran upravo trener delfina, Dejan Savić.

"Ovo je samo još jedno priznanje i potvrda, da imamo zlatnu generaciju srpskog vaterpola. Predvođenu najboljim trenerom na svijetu, Dejanom Savićem. Hvala im za sve što čine za ovaj sport u Srbiji. Od srca im čestitam uz želju da ostvare svoj najveći san u 2016. godini", ističe ministar.

Vaterpolisti Srbije kreću u još jednu bitku za zlato ove godine. Ovog ljeta ih očekuju Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi