UFC 214: Oezdemir brutalno nokautirao Manawu
Foto: Screenshot

Švicarac slavio nakon samo 42 sekunde

UFC 214: Oezdemir brutalno nokautirao Manawu

Teme:

"Main card" UFC-a 214 je počeo furiozno. Glavna borba večeri svakako je okršaj Daniel Cormiera i Jona Jonesa za titulu prvaka UFC-a u poluteškoj kategoriji, ali se Volkan Oezdemir potrudio da napravi odličan uvod za glavnu borbu.

On je ekspresno savladao Jimija Manawu brutalnim nokautom u prvoj rundi. Naime, švicarski borac, zvijezda UFC-a u usponu, je uspio nastaviti seriju pobjeda i nokautirati svog protivnika već u 42. sekundi meča. 

Oezdemir se uspio izvući iz jednog klinča i zadati Manawi nekoliko snažnih udaraca lijevom rukom. Manawa je potom završio na podu, gdje mu je Oezdemir zadao još nekoliko brutalnih udaraca što je bilo dovoljno da sudija prekine meč i proglasi Švicarca pobjednikom.

"Ne znam šta se dešava i šta je u mojim rukama", izjavio je Oezdemir, aludirajući na snažne udarce koje je zadao svom večerašnje protivniku. 

Sjajni UFC borac je potom dodao da želi borbu za naslov UFC prvaka u poluteškoj kategoriji sa pobjednikom večerašnje borbe između Cormiera i Jonesa.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi