UFC sprema nekoliko odličnih duela

UFC on Fox 20

UFC sprema nekoliko odličnih duela

Najveća svjetska organizacija planira nekoliko odličnih borbi za UFC on Fox 20.

Bivša prvakinja u bantam kategoriji Holly Holm trebala bi se sastati sa Valentinom Shevchenko, dok bi narednog izazivača u poluteškoj kategoriji mogli da dobijemo nakon obračuna Anthonyja Johnsona i Glovera Teixeire.

U planu je još duel Edsona Barboze i Gilberta Melendeza. 

Kada je riječ o damama, Holly Holm je u posljednjem nastupu izgubila pojas nakon što je bolja od nje bila Miesha Tate, dok je Valentina Shevchenko takođe doživjela neuspjeh u duelu sa Amandom Nunez.

Brazilac Barboza zabilježio je veliku pobjedu nad Anthony Pettisom, te će na svom putu ka vrhu lake kategorije imati neugodnog "El Nina". Melendez nije baš u sjajnoj seriji, u posljednja četiri nastupa zabilježio je tri poraza, ali i jednogodišnju suspenziju zbog pada na doping testu.

I na kraju vjerovatno najzanimljivija borba očekuje nas u duelu Anthonyja Johnsona i Glovera Teixeire. AJ je nakon neuspjeha protiv Daniela Cormiera vezao dvije velike pobjede nokautom, i to protiv Jimija Manuwe i Ryana Badera. Sa druge strane, Teixeira je takođe u sjajnoj formi, što potvrđuju njegova tri uzastopna trijumfa (Ovince Saint Preux, Patrick Cummins, Rashad Evans).  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi