Uhapšen još jedan Kenijac: Krao patike i sportsku opremu

Pokrali Kenijski olimpijski tim

Uhapšen još jedan Kenijac: Krao patike i sportsku opremu

E. Škorić

Peti visoki kenijski olimpijski zvaničnik je uhapšen u sklopu istrage o nestalom novcu i sportskoj opremi.

Policija je u Nairobiju u kući Bena Ekumba pronašla neiskorištenu sportsku opremu sa Olimpijskih igara u Rio de Janeiru, kao i veći broj Nike tenisica.

Ben Ekumbo se krio ispod kreveta, ali su organi gonjenja odradili svoj dio posla, pa je dopredsjednik Olimijskog komiteta uhapšen i priveden pred lice pravde.

Podsjetimo da je vođa kenijskog oimpijskog tima u Riju, Stephen Arap Soi, optužen za krađu više od 250.000 dolara. Taj novac trebao je biti iskorišten za troškove puta, smještaj i hranu sportista. Uhapšeni su i Pius Ochieng, te Francis Kinyili Paul.

Svi oni su optuženi da su krali novac i sportsku opremu, ali svi su zasad negirali optužbe. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi