Uhov do drugog skoka svih vremena

Rus preskočio 2.42.u Pragu

Uhov do drugog skoka svih vremena

Ruski skakač uvis Ivan Uhov preskočio je na atletskome mitingu u Pragu visinu od 2.42 metra, što je drugi skok svih vremena u dvorani. Olimpijski pobjednik Uhov (27) je u Pragu za jedan centimetar poboljšao svoj rekord (2.41) iz Čeljabinska prije mjesec dana, a izjednačio je evropski rekord u dvorani kojeg je držao Nijemac Carlo Traenhardt još od 1988.

Od Uhova je u dvorani više skočio samo svjetski rekorder Kubanac Javier Sotomayor (2.43), a to mu je uspjelo daleke 1989. u Budimpešti.Uhov je ostao upamćen kao atletičar koji je u vidno alkoholiziranom  stanju nastupao na mitingu u Laussanei 2008. godine. Vrlo brzo nakon tog skandala Uhov je postao svjetski prvak na dvoranskom prvenstvu, dvostruki evropski šampion, pobjednik na Dijamantnoj ligi, a onda je došla kruna. Uhov je u Londonu preskočio 2.38 metara te je osvojio zlatnu medalju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.